Jönköpings län Nyheter

Våldsamma demonstrationer i Jönköping

Demonstrationerna mot nedläggningen av Kulturhuset i Jönköping ska enligt uppgifter på plats fått en våldsam avslutning när polisen gick in och förde folk åt sidan med batonger. En demonstrant misstänks för våldsamt motstånd men enligt demonstranter var det polisen som stod för våldet.

En fredlig demonstration som på grund av polisen urartade, det menar källor till Radio Jönköping. Så beskrivs demonstrationen idag lördag mot nedläggningen av Jönköpings kulturhus.
När Höglandsnytt talar med polisen förnekas att det gått våldsamt till, alla ska ha gått hem efter att ha marscherat lugnt och fredligt genom staden och skanderat slagord.
Det bekräftas dock att en person gripits för våldsamt motstånd.

Polisen har satsat mer på så kallade sociala medier och det var först där som ordningsmakten fick reda på att en demonstration skulle ske. Enligt polisen skulle en särskild patrull se till så att allting gick ordnat till. Så blev det alltså inte, enligt radions källor. Där berättas om ett tjog poliser, hundpatruller, dragna batonger och kravallskydd, gråtande barn och människor förfärade över ett våldsamt gripande av den ”våldsamme” mannen som enligt uppgifter till radion bara ska ha vägrat svara på en fråga från polisen.

Av naturliga orsaker var Höglandsnytt inte på plats men hör gärna från våra läsare om ytterligare uppgifter från Jönköping.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook