Nyheter

VÅLDTÄKT: 10-årig flicka intvingad i utländsk bil


Man begärd häktad för försök till våldtäkt m.m.

En man i 30-årsåldern har begärts häktad vid Vänersborgs tingsrätt för försök till köp av sexuell tjänst av barn i två fall, försök till våldtäkt i ett fall, försök till människorov i ett fall samt ett fall av sexuellt ofredande.

Mannen greps under tisdagen på Tjörn och anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för brotten, som begicks i juli i Västsverige. Mannen har i inledande förhör medgivit vissa omständigheter kring brotten, uppger åklagare.

Misstankarna är som följande:
Den 2 juli 2019 stoppade en man i en bil i Lilla Edets kommun en flicka, 15 år, som han försökte tvinga in i sin bil. Flickan lyckades dock frigöra sig och kunde springa från mannen. Den 24 juli 2019 inträffade en liknande händelse med två flickor, 10 år, på vägen mot Utby i Uddevalla kommun. Vid detta tillfälle fick mannen tag på en av flickorna och tvingade in henne i baksätet på bilen. Även denna gång lyckades flickan fly ur bilen innan mannen kunde köra iväg.

Gemensamt för dessa två ärenden är att en vit Volvo XC70 har varit synlig på samtliga platser. Vittnen och målsägande berättar att de har sett att bilen inte haft svenska registreringsskyltar utan beskrivit dem som utländska.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook