Våldtäkt i Nässjö | Höglandsnytt
Eksjö Nässjö

Våldtäkt i NässjöVåldtagen och blodigt skadad. En man döms nu till fängelse för att ha våldtagit en kvinna i Nässjö.

En medelålders man har nu dömts av Eksjö tingsrätt för bl a fullbordad våldtäkt mot en kvinna till tre år i fängelse. Mannen döms också för misshandel.

Enligt åklagarens gärningsbeskrivning har mannen misshandlat kvinnan genom att ”tilldela henne ett stort antal slag i ansiktet och på kroppen, kasta henne in i en vägg, dunka hennes huvud i en vägg, dra ned henne på golvet, hålla för hennes mun, trycka under hennes haka, några gånger ta strypgrepp på henne, dra henne i håret, tilldela henne några sparkar på kroppen, bita henne i näsan samt knäa henne i ansiktet”.

Brottet ska ha skett på en adress i södra Nässjö i mitten av oktober varpå mannen våldtagit kvinnan. Åklagaren menar att kvinnan varit allvarligt rädd.

I förhör med polisen har mannen, som suttit anhållen och häktad sedan oktober förnekat brott men vidgått att han ”tilldelat målsäganden ett slag med öppen hand i ansiktet, hållit för hennes mun och hållit henne i håret samt därefter genomfört ett samlag med henne medan hon blödde från en sårskada i ansiktet”.

Vittnen, rättsintyg, telefonuppgifter, klädundersökning och fotografier ingick i bevisningen som åklagaren lade fram vid huvudförhandlingen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook