Våldtäkt och mordförsök i midsommarnatten men lugnt på Höglandet | Höglandsnytt
Höglandet Nyheter

Våldtäkt och mordförsök i midsommarnatten men lugnt på Höglandet

Polisen rapporterar om en mycket lugn inledning på midsommarhelgen i hela länet. Fyllerier endast i Jönköpingstrakten. På Öland har dock fyllerier och misshandel förekommit rikligt. Halland sticker ut med våldtäkt, mordförsök och grov misshandel

Inga fall av misshandel i anslutning till festlokaler har rapporterats.
Däremot har totalt 9 personer omhändertagits för fylleri under natten. Alla i Jönköpingstrakten. Tidigare på midsommaraftonskvällen omhändertogs en man för berusning i Eksjö.

Polisen i Kalmar rapporterar om ett 20-tal omhändertagna personer för fylleri i Borgholm. Man har också tagit två rattfyllerister där och fem fall av misshandel har anmälts.
Kronobergspolisen rapporterar om en brand på campingen i Kosta under sena midsommarnatten, rattfylleri i Markaryd och misshandel i Ljungby.

Också i Östergötland har det varit lugnt. Två fall av misshandel och sex fyllerister har polisen tagit hand om.

I Halland har flera fall av grov misshandel inträffat, en kvinna ska ha blivit våldtagen och ett mordförsök ska ha skett. 10 personer sitter gripna.
I Stockholmsförorten Sollentuna knivskars en man.

Generellt i Sverige rapporteras dock om en lugn inledning på midsommarhelgen, från polisens sida sett. Dock i Västerbotten anser polisen midsommarnatten ha varit stökig och fylld av fylleri och rattfylleri.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

 

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook