Våldtäktspappan till dottern: "det är normalt" | Höglandsnytt
Eksjö Nyheter

Våldtäktspappan till dottern: ”det är normalt”

Den tonåriga flickan beslutade sig för att anmäla pappan när hon förstod att övergreppen inte tillhörde det normala i en familj.

Rättegången har avslutats mot pappan från Mariannelundstrakten som åtalats för grov våldtäkt på sin egen dotter. Övergreppen ska ha pågått under flera år, ända sedan flickan gick på lågstadiet, visar förundersökningen som SR Jönköping tagit del av.
I förundersökningen berättar flickan hur pappan förklarat att det han gjorde var helt normalt och tillhörde vanligheterna i de flesta familjer.
När övergreppen blivit fullbordade samlag samtidigt som lärare undervisat om sexualitet i skolan ska flickan ha förstått att allt var fel. Flickan ska också på egen hand ha samlat upp spermaprov och tagit med till polisen. Detta ska ha skett efter det sista övergreppet mot henne i mitten av februari i år.
Proverna som analyserats av Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) har varit centrala i åklagarens bevisning mot pappan.
Pappan har i förhör med polisen däremot nekat till anklagelserna och kommit med alternativa förklaringar till förekomsten av sperma. Huruvida han erkänt under rättegången är oklart. Dom mot mannen kommer efter påskhelgen.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook