Ekonomi Höglandet Jönköping Jönköpings län Toppnyheter Vetlanda

VÄLGÖRENHET: Lyxföretagarna skänkte 5200 procent mindre än vanligt folk

Välgörenhet. Skillnaden mellan vanligt folk och lyxeliten är 5200 procent. Rika företagare med behov av att synas skänkte 50 000 kr – vanligt folk gav 2,6 miljoner kr.

Jönköpingsgalan med glamour, dyra kläder och mat och många företag som betalade tusentals kronor för att synas mest och visa upp sig bäst innebar 50 000 kr i skänkta pengar till Holsbybrunnbaserade biståndsorganisaionen Erikshjälpen. Pengarna går till utbildningssatsningar för barn.

När Eriksdagen firades den 29 april gick samtliga dagskassor från Erikshjälpen Second Hands 60 butiker till Erikshjälpens arbete för flickors rätt till utbildning. Totalt blev det 2 596 122 kronor. 300 000 kr mer än ifjol. Lyxföretagarna skänkte därmed 1,9 procent av vad folket gjorde.

– 2 596 122 kronor är nytt rekord för dagskassorna på Eriksdagen. Det var många som kom till våra butiker under lördagen och många passade säkert på att handla lite extra, för att vara med och bidra till det viktiga arbetet med att ge flickor samma möjlighet till utbildning som pojkar. Jag vill säga ett stort tack till alla som handlar och skänker varor, men också till våra engagerade medarbetare som gör arbetet i second hand-butikerna möjligt, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook