Nyheter Sävsjö

Välkänd Sävsjökvinna får inget id-kort

En kvinna i Sävsjö i 70-årsåldern får inget id-kort eftersom hon inte har någon släkting som kan intyga att hon är den hon är. Kvinnan har levt hela sitt liv utan id-handlingar och är välkänd men nu skapar byråkratin problem för henne. Själv har hon vänt sig till JO.

När kvinnan skulle skaffa sig id-handling hos polisen gick det inte. Hon saknar pass och har aldrig haft körkort och har inga släktingar som kan bevisa vem hon är.
I ett brev till Justitieombudsmannen vill hon att polisen tar en bild på henne och skickar denna bild till lokala bankkontoret där personalen känner henne och kan intyga att hon är den hon är.
Livet utan id-handlingar har gått alldeles utmärkt fram till nyligen då vårdcentraler och apotek med mera börjar begära id-handlingar. Följden har blivit att Sävsjökvinnan tvingats avboka besök hos vården.
Att vara känd i sin omgivning är uppenbarligen inte tillräckligt.
Polisen rekommenderar, enligt Aftonbladet, Sävsjökvinnan att ansöka hos polisen om id-handling, få avslag och sedan överklaga för att hennes fall ska kunna prövas och få uppmärksamhet.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Hon får ta med sig någon som kan intyga vem hon är. Helst en myndighetsperson. Kanske kan hon be en från socialen eller bankman intyga att hon är den hon är.

  2. Kan hon inte bli ”papperslös”, så har hon ju vård gratis. Detta är byråkrati Sverige som sämst.

Kommentarer avstängda