Vann med 23-0 – helt sjuka skandalhockeymatchen

23-0, i hockeyettan?! Är det möjligt? Ja. Nyligen genomfördes en skandalös match som påverkar bla Tranås AIF.

I södra hockeyettan där Tranås AIF och Vimmerby HC spelar möttes Nybro Vikings och Varberg HK i senaste omgången i Nybro.

Det blev en total utklassning från Nybros sida som hade 88 skott på mål och ledde med 11-0 redan efter första perioden. Andra perioden blev jämnare. Bara tre mål från Nybros sida. I tredje perioden kom ytterligare nio mål.

Varberg bytte målvakt två gånger. Laget hade bara nio skott på mål i hela matchen. Skandalen bakom matchen visar sig vara att VHK har allvarliga ekonomiska problem och kom till matchen med i stort sett helt nya spelare.

Klubben har tillsatt en interimsstyrelse tidigare i november. Interimsstyrelsens slutsats är att klubben måste genomföra ytterligare kostnadsnedskärningar kring dess A-lag för att säkra klubbens totala verksamhet. Bakgrunden till dagens situation ligger främst i den dåliga ekonomi och höga skuldsättning som klubben ärvt från föregående verksamhetsår i kombination med svårigheter att finansiera verksamheten genom sponsring.

Nybro kapade genom storsegern åt sig en mycket stor målskillnad som kan visa sig utslagsgivande i kampen om allettanplatserna med TAIF och VHC. Ledningen för Varberg hockey förhandlar dock med Svenska Hockeyförbundet om möjligheterna att dra sig ur division 1. Om så sker kan de andra lagens poäng från möten med Varberg komma att raderas.