Nyheter Småland

VANSINNESKÖRNING: Man jagad av polis – kraschade med efterlyst pojke i bilen

En man och en kvinna är misstänkta för brott och en efterlyst pojke har tagits av polis efter en vansinneskörning när bilförare jagades och prejades av polis under torsdagen.

En polispatrull skulle under sena eftermiddagen på torsdagen stoppa en personbil för kontroll i centrala Strömsnäsbruk mellan Ljungby och Markaryd.

Bilens förare vägrade dock stanna och en biljakt tog vid. Färden gick i hög hastighet österut på en mindre länsväg. Polisbefäl beslutade om prejning och i en korsning prejades bilen av polispatrull.

Trots detta fortsatte färden och bilföraren körde tillbaka i samma riktning som den kommit ifrån. Cirka sex kilometer från Strömsnäsbruk tappade till slut föraren kontrollen över bilen och körde av vägen.

Föraren fördes till sjukhus med ambulans för kontroll, inga allvarliga personskador är konstaterade. Föraren, en man i 20-års åldern, är misstänkt för flera.

Utöver föraren, fanns två passagerare i bilen – en kvinna i 20-årsåldern och en pojke i 15-års åldern. Kvinnan är misstänkt för brott men rubricering är inte färdigsammanställd ännu och pojken var efterlyst. Han blev omhändertagen av polis.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook