Debatt Nyheter Opinion

”Affären med Saudiarabien tvingar bort regeringen”

”Har Fredrik Reinfeldt vetat om vapenaffären med Saudi Arabien och gett sin sanktion till att fullfölja inriktningsavtalet innebär det regeringskris och regeringen får gå på en smutsig vapenaffär med en diktatur. Jag tyckte de kunde fallit på jobbfrågan”, skriver Lars-Håkan Halldin på Höglandsnytt Debatt.
Frågan måste ställas. Visste Reinfeldt detta? jag kan inte tänka mig att Tolgfors, Fredriks verktyg i försvarsdepartementet ens skulle tänka tanken att göra något sådant bakom statministerns rygg. Den hemska frågan som inställer sig, visste Annie Lööf och centerns presidium när hon med frenesi försvarade försvarsmaterielsexport?.

Frågan måste genomlysas i KU och naturligtvis måste åklagare titta på affärstransaktioner och mutor…..Låt oss slippa en utdragen strid om detta. Hela affären är i grunden fel. Det strider mot alla rättsprinciper. Sverige gör skumraskaffärer med en av de mest grymma diktaturer som finns som har en medeltida lagstiftning, stympar och stenar sina medborgare.
Affärerna med JAS, Sydafrika, Thailand och Brasilien där vi gör motköpsaffärer av etanol i volymer som måste ses som en direkt följd av att få sälja JAS. De sticker i ögonen men kan accepteras.
Dessutom förstör man den trovärdiga vapenexport som vi har till demokratier och fredligt sinnade länder. Detta leder tankarna till ett antal klassiska amerikanska vapenaffärer och givetvis Boforsaffären med Indien.

Avgå Tolgfors!
Hur bevisläget och sakläget är går väl inte exakt att avgöra. Visste Tolgfors om detta är hans val att schavottera i KU och som förste Svenska minister bli avsatt av KU. Mitt råd: gå redan denna vecka!
Fredrik Reinfeldt vad visste han? Kan inte för min blekaste fantasi begripa att en person som når upp i Nordkoreanska förtroendesiffror bara sätter sin ställning i pant på en smutsig vapenbyk.

Travesterar på visan tio små ”negerbarn”…Tolgfors är det tionde Modaratbarnet med rosig kind som är rökt. Att gå på krogen och offentligt pussa en journalist, ett arrangemang beställt av Aftonbladet ter sig charmigt näst intill romantiskt mot det fuffens som nu har skett.
Den andra kontrahenten Maud Olofsson visste naturligtvis om detta och sanktionerat till Fredrik Reinfeldt. Frågan är har Annie Lööf informerats? ja då är hon också rökt som minister och partiledare.

Jag inser nu när jag ställer vapenbyken mot jobben man har haft viktigare saker för sig än fixa jobb. Det var väl trots allt inte via vapenexport 400 000 nya jobb skulle fixas.

Lars-Håkan Halldin, decentralist

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook