VAR ALDRIG MED – Ny förlust för Vetlanda BK

Vetlanda BK gjorde resultatmässigt en bra match mot Villa-Lidköping men var ändå aldrig riktigt nära någon poäng.

VBK förlorade med 3-6 och hade även bud på ytterligare reduceringsmål mot slutet vid ställningen 3-5, men spelmässigt var man ändå aldrig med riktigt.

Bollinnehavet måste varit 20-80 till Villa-Lidköpings favör. Mest var det efter det att Eetu Peuhkuri reducerat till 2-4 med 20 minuter kvar att spela. De påföljande 10 minuterna fick inte VBK låna bollen.

Axel Ekholm reducerade till 1-3 genom en hörnretur i första halvlek när Villa pressade på som mest. VBK:s tredje mål i matchen gjorde Pontus Vilen.

I VBK saknades på nytt Philip Lennartsson och halven Albin Renholm. Dock var Niklas Gälman tillbaka i spel igen. För Villa gjorde Joakim Andersson hattrick. Lägg därtill att även Tim Persson gjorde ett av gästernas mål på tal om att släkten är värst.

VBK tappade därmed ytterligare mark till kvartsfinalplatsen eftersom både AIK och Broberg vann och får nu ställa in sig på att försöka ta plats 7 eller 8 som ger en liten fördel i åttondelsfinalen.

Nästa match för VBK:s del är Vänersborg borta nästa fredag. Därefter återstår bara Edsbyn hemma veckan därefter.