"Vår dröm har blivit sann" – unga Eksjöföretagare reser till Afrika | Höglandsnytt
Debatt Opinion

”Vår dröm har blivit sann” – unga Eksjöföretagare reser till Afrika

”Efter hårt arbete har vår dröm blivit sann att åka ner till Afrika och vara en resurs för människor med mindre förutsättningar än vad vi har i Sverige”, berättar gymnasieungdomarna bakom UF-företaget Go Africa i Eksjö.

Efter ett år med mycket planering och hårt arbete har vår dröm blivit sann. Go Africas mål har varit att åka ner till Afrika och vara en resurs för människor med mindre förutsättningar än vad vi har här i Sverige. Den 8 februari åker vi ifrån lilla Eksjö till Tanzania i Afrika, för att fullfölja året och vårt Uf-företags mål.

Vi är tre stycken tjejer, Linnea Sjöbrink, ekonomiansvarig, Nathalie Tiderman, marknadsföringsansvarig och Julia Ek, Vd. Två av oss går omvårdnadsprogrammet och en av oss går samhällsprogrammet med inriktning ekonomi på Eksjö Gymnasium.

Idag har vi tjänat pengar till vårt företag genom att putsa fönster, sälja kakor, sälja Oriflame, slått in paket mm. Vi har också tjänat pengar på vår “Africa bag”, som har bestått av ett mellanmål till elever och lärare. Vidare har vi sökt och fått bidrag ifrån Eksjö kommun och Leader, för att förverkliga vår dröm.

Go Africa kommer att umgås med barnen varje dag och på så sätt sprida hopp och glädje. Genom att föreläsa om hiv och malaria på barnhemmet vill vi ge dem möjligheter till en bättre framtid. Vi kommer också att ha med oss gåvor så som, kläder, böcker, pennor etc. som ett stöd och vi hoppas att det kan underlätta deras vardag.

Vårt mål med resan är att dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter till barnen i Afrika. Vi hoppas också kunna få en syn på hur de lever och på så sätt öppna ögonen för de barn, som har det svårt.  Det vi också vill med arbetet är att få andra människor att bli inspirerade till att göra samma sak.

Denna resa kommer inte endast gynna oss i företaget och barnen i Tanzania, utan också elever och lärare på Eksjö gymnasium. Vi kommer att redovisa vårt arbete på Eksjö gymnasium, där även våra sponsorer och personer som har bidragit till vår resa har möjlighet att komma och lyssna på vårt slutresultat. Alla som vill är välkomna att lyssna på oss och ta lärdom av vår upplevelse.

Linnea Sjöbrink, ekonomiansvarig
Nathalie Tiderman, marknadsföringsansvarig
Julia Ek, vd

[adrotate banner=”6″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook