Debatt

”Varför behandlas vissa i Vetlanda kommun som en plastpåse?”


[adrotate banner=”27″]
”Varför behandlas vissa grupper i Vetlanda kommun som en plastpåse som bara kan kastas in på vilken plats som helst som det blev i Landsbro i våras. Hur behandlas personalen? Hur påverkar detta barnen?”, undrar Niklas Hugosson (vf) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]

Jag och mina kolleger i Vetlanda framåtanda blev mycket glada över det nya familjedaghemmet, som startas i Landsbro. Vi vill att fler familjedaghem skapas .

Detta är en av de saker vi har slagits för i Vetlanda de senaste 4 åren.

Det finns vissa som säger att vi kommer behöva starta en mängd förskolor i framtiden och att det är bättre än familjedaghem men då undrar jag om det är bättre med stora grupper än små grupper .

Det vore bra om skolchefen som bland annat sköter förskolor och dagbarnvårdare kunde kunde ha en mer korrekt opartisk inställning i dessa frågor då det är politiken som ska styra.

Däremot så får vi gång på gång höra om problem i förskolan och tycker att det oroväckande .

Man ska alltid värna om alla men de små måste ha en röst då ingen lyssnar på dem.

Varför behandlas vissa grupper i Vetlanda kommun som en plastpåse som bara kan kastas in på vilken plats som helst som det blev i Landsbro i våras. Hur behandlas personalen? Hur påverkar detta barnen?

Vi tycker inte om utarmningen av centrum. Varför tomma lokaler i centrum!? Vi måste öka tillgängligheten!

Hur ser det ut ur en miljö synpunkt i Vetlanda , när vi får ta bilarna (avgaser) till de större butikerna då affärer inte finns i centrum längre.

Vi vill utveckla både stad och landsbygd. Vi vill vara folkets röst och har känt ett ökat stöd med våra frågor när det gäller vård, skola och omsorg.

Hur blir det med äldreomsorgen i framtiden?

Vi vill även stödja de yttre samhällen som ibland känner sig bortglömda då vi måste se deras behov också.. Det betyder även att göra inte bara prata!

Ja, jag förstår de väljare som inte vet vilket parti de ska rösta på nu på söndag på grund av nuvarande märkliga politiska ledning. Vårt parti har nästintill levererat allt vi lovade vid förra valet trots att vi suttit i opposition.

En röst på Vetlanda framåtanda säker ställer utvecklingen i hela vår kommun.

Niklas Hugosson Vetlanda Framåtanda

[adrotate banner=”108″]

[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Nicklas Hugosson från VF ställer många frågor som han själv borde ha svar på eller åtminstone VF som grupp. Enär han nu ställer dessa frågor i massmedia är det nära till hands att tro att VF saknar kunskap om hur man skall styra en kommun. Därför är det mycket riskabelt för väljarna att rösta på VF.

    Hur som helst. Jag skall försöka svara på några av Frågorna.

    Hur blir det med äldreomsorgen i framtiden? SVAR: Verksamheten måste spara pengar som innebär att det blir färre som jobbar i denna verksamhet. Ett sätt att undvika detta är att istället avskeda personal i kommunledningsförvaltningen och i tekniska förvaltningen samt minska på investeringar i nya byggnader.

    Varför tomma lokaler i Centrum? SVAR: Statens, Kommunens och Landstingets skatteuttag är för högt och detta innebär att konsumtionen inte är tillräckligt hög för att kunna hålla igång affärerna i centrum.

    En röst på VF säkerställer inte utvecklingen i hela Vetlanda kommun. Det enda som stärker utvecklingen i hela kommunen är sannering av den kommunala ekonomin genom minskade personalkostnader i förvaltningar som inte hör till skolan, vården och omsorgen. Det måste bli billigare att bo i vår kommun, då kommer fler att vilja bo här och detta i sin tur innebär att fler betalar lite mindre för att hålla igång både skolan, vården och omsorgen. Då blir det också möjligt att hålla affärerna öppna i centrum såväl som öppna i kommunens kransorter.

Kommentarer avstängda