Debatt

”Varför kan inte Obama åka kollektivt?”


”En presidents liv är inte värt mer än någon annans. Sätt honom på Arlanda Express”, menar insändarskribenten Karin.
[adrotate banner=”27″]
Obama är i stan och då stänger man av inte bara Stockholm utan också E4an till Arlanda. Men vad är det här?

Jag förstår att det handlar om säkerhet men en sak vet jag med säkerhet att om någon galning skulle skjuta presidenten så står där inom några minuter en ny president som tar över. Förlusten rent politiskt är ju minimal och det amerikanska samhället skulle fungera ungefär som tidigare. Med andra ord: det är ingen gudalik gestalt vi talar om. Däremot är det ju värre för barnen och familjen.
Obama är ju demokratiskt vald, Reinfeldt också tydligen och vi får väl hoppas Persson var det innan honom. Alltså är han vår, folkets, undersåte, han ska göra som vi säger. Då kan han väl ta bussen från Arlanda som vanligt folk. Så duktiga borde väl Secret Service vara att de kan ordna en säker transport. Eller sätt honom på Arlanda Express om de nu ska lyxa till det.

Kort och gott en presidents liv är inte värt mer än någon annans.

Karin

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Skillnaden är att det finns betydligt många fler som vill ha ihjäl honom än dig. Att Sverige dessutom har blivit en fristad för terrorister försvårar och fördyrar i sådana här situationer.

  2. Det var nog det dummaste jag läst på år och dar, klart en president är mera värd än en vanlig person. Det måste finnas ledare och folk för att allt ska fungera, går inte att ha ett fungerande samhälle med flummvärderingar. Man måste veta sin plats i världen och leva efter den vetskapen eller förbättra sitt läge genom studier och arbete.

Kommentarer avstängda