Nyheter

Varför slog ingen larm om 40 års övergrepp?

Ett nytt incestfall rullas upp i Österrike. En nu 80-årig man kan ha våldtagit och skärmat av sina två psykiskt funktionshindrade döttrar i 40-års tid. Även hustrun, som dog för tre år sedan, ska ha misshandlats och våldtagits.

Missförhållandena uppdagades då sociala myndigheter i maj i år kom till villan och upptäckte den 80-årige mannen liggande på golvet.

Det uppdagades då att mannen fallit ett par dagar tidigare i samband med att en av döttrarna gjort motstånd vid ett våldtäktsförsök, varefter döttrarna lyckades fly.

Efter flera veckors samtal med de sociala myndigheterna har döttrarna börjat berätta om övergreppen, där även modern har hört till offren.

Enligt vad Braunaupolisen ska ha uppgett till österrikiska radion ska döttrarna endast ha tillåtits att vistas i ett av rummen i villan, där de tvingats sova på en bänk. De har inte hållits helt instängda i villan utan har setts utanför.

Att varken döttrarna eller modern har anförtrott sig åt någon under alla år tror polisen har berott på fadern/maken har haft ett dominant sätt och hållit familjen utanför sociala kontakter.

Fadrn har nu förts till ett vårdhem med hänvisning till den höga åldern, skriver ekot.

Det framgår inte varför, grannar, skolan, sjukvården, sociala myndigheter, eller polisen under alla dessa år har misstänkt eller gjort något åt missförhållandena inom familjen.

Döttrarna måste ju någon gång under de år övergreppen ska ha pågått haft kontakt med myndigheter, om inte annat så för sitt psykiska handikapp. Det framgår inte heller om även modern har varit psykiskt handikappad.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook