Varg i Malmbäck | Höglandsnytt

32 Comments

 1. Ja detta är ju verkligen unikt att få se varg , och det p.g.a all avskjutning av vargen.Låt nu denna varg få springa fri utan en hetsjakt på den.Glöm inte hetsjakten på vargen Kynna som jagades av sammanlagt 300 män, helikopter och hon hade GPS på sig så spårningen var ju enkel…. DET är hetsjakt!

 2. Vargar är för intiligenta för att söka sej till människor, som de har all anledning att undvika. Dessutom är de ett av våra skyggaste djur. Sannolikt en shcäfer eller husky på rymmen.

  1. En husky eller schäfer som som dödar hundar och boskap!? Vargen fäller ju mer tamdjur än vad den fäller vilt! Det är bara en tidsfråga innan dom kommer attackera människor, kanske dagisbarn och då kommer ni vilja utrota dom istället.

   1. Ursäktar om det jag skrev tidigare kanske var lite väl överdrivet. Men det jag menar är att om vargen kommer för nära bebyggelse så att den tar hundar tycker jag att man bode få skjuta den innan någonting värre sker

   2. ursäktar om det jag skrev innan var lite överdrivet. men det jag menar är att om vargen kommer för nära bebyggelse så att den börjar ta hundar tycker jag att den borde få skjutas innan något värre sker

 3. tänkte jaga älg i malmbäckstrakterna till helgen men de får definitivt bli utan hund nu då.

 4. skyggaste djuret ja kände till var lodjur men varg är ännu skyggare säger du ”alfahannen” då?

 5. Låt nu för en gångs skull en stackars varg få vara ifred!
  Som Alfahannen skriver, den är alldeles för intelligent för att söka sig till människor förutsatt att den är frisk. Till Höglandsbo; varg och lodjur är nog precis lika skygga båda 2. Och båda har precis samma rätt att ströva omkring i naturen som din stackars jakthund. Den starkaste vinner, om man nu inte är en feg stackare som måste gå runt med bössa för att känna sig tuff.

  1. Har du hund? För i så fall ANTAR jag att du aldrig skulle vilja hitta den dödad i skogen och jag ANTAR att du inte skulle säga ”vargen var visst starkast” då

 6. ”Höglandsbo” borde åka till optikern innan han ger sig ut i skogen och jagar. Han skrev ett av våra skyggaste djur. Inte DET skyggaste.

 7. Det dröjer inte länge innan malmbäcks bor och inkringliggande tätorter kommer få begrava husdjur som de gärna hade viljat behålla.
  Det jag egentligen vill ha sagt (utöver min befarade hypotes), handlar om djurs beteenden när de utsätts för stora förändningar som kan verka högst onormala i många fall… En varg som stöter på En bebyggelse är en sak men en varg som stöter på nässjö kommun får ett och annat att stöta in i ! Själv har jag 120 får att sköta (helt underbara varelser by the way) 4 lösgående hundar.
  Ett beteende i t.ex. värmland kan betyda precis ingenting nu.. Bara en tanke:: Nästa skogsmulle a 10 år gammal kan vara ett lättare byte än älgen vid nästa krön.. (men vargen har ju tydligen mycket annan mat på ”sin mark här nere” Och skygg som ”Alfahannen” säger… Som jag gärna vill se bakrunden till påståendet) (men då är jag bara en studerande biolog va f*n vet ja)

 8. naturvän kom ihåg ditt uttalande om att den starkaste vinner när det första barnet blir taget av varg på väg till skolan!!!

 9. jag står för det jag säger. vargen är alldeles för intelligent för att ta barn i sverige då vet den att den blir skjuten själv så varför ta risken!

 10. Naturvän: klart vi ska låta den va, den har samma rätt som alla andra att leva!
  Erik: Har du sett varg eller lodjur någon gång? om nej, inte så konstigt kanske eftersom dom just är så SKYGGA!

 11. Precis just därför jag inte är det minsta rädd för vargen på mina dagliga skogspromenader med lösspringade hund. Något som jag är betydligt mer oroad över är vildsvin, för de finns det gott om.

 12. Precis just därför jag inte är det minsta rädd för vargen på mina dagliga skogspromenader med lösspringande hund. Något som jag är betydligt mer oroad över är den kraftigt ökande vildsvinsstammen. Där har du något att va rädd för va de gäller din hund och även dig om du hamnar på fel ställe.

  1. du är mer rädd för ett vildsvin än en varg? vi har vildsvin som bökar utanför trädgården, helt harmlösa varelser så länge du inte kommer mellan suggan o hennes kultingar. samma sak med mjölkkor, harmlösa tills du kommer mellan kon o kalven!

 13. Visst har jag sett vildsvin på skogspromenaderna. De är väldigt skygga de med men möjligheten finns ju att komma emellan suggan och hennes kultingar, så det finns det ju anledning att vara rädd för. För gris det kryllar det av i vissa områden på höglandet. Men varg, risken att bli anfallen av en sån här på höglandet är ju minimal, om inte obefintlig. Ett skyggt djur som i princip inte finns här kan ju inte va mycket att vara rädd för. De är ju nästan som att vara rädd för drakar. Kan ju tillägga att jag inte är en ”galen djurvän” utan anser att jakt kan både vara kul och ett måste.

  1. Om en hund skulle stöta på en flock med vildsvin skulle ju vildsvinen fly. om en hund skulle stöta på en varg som är en predator är ju sannolkiheten större att vargen skulle se hunden som ett byte och är därför farligare

 14. Hur kommer det sig då att så många hundar skadas och dödas av vildsvin? Vet själv flera stycken, alltifrån jakthundar till sällskapshundar. Men känner ingen som fått sin hund skadad eller dödad av varg.

  1. Det kanske är så att dom hundar som skadas eller dödas av vildsvin blir det under jakt då den har varit för närgången. Det jag inte gillar med vargen är att den dödar hundar under promenader eller när dom bundna. Vildsvin dödar inte utan anledning, dom är ju flyktdjur.

 15. Tror inte min kompis gamla, feta labrador va ute och jagade gris själv. 54 stygn blev iaf resultatet. Är du nu rädd för vargen så håll dig inne en vecka så har stackarn som gått vilse vandrat vidare norrut igen.

  1. tror ju knappast grisen gick hem till den stackars gamla labradoren o pryglade upp den eller?

 16. Precis utanför tomten iaf. Varg finns de la inte ens en hund som känt lukten av på höglandet.

  1. ja känner ett flertal som fått sina jakthundar och sällskapshundar både skadade och dödade av varg. skillnaden mellan varg o gris, varg predator, gris flyktdjur! skulle vi ha lika mycke varg här nere som de finns däruppe jag är född så hade vi aldrig haft den här diskussionen.

 17. Där uppe förstår jag att vargen kan vara ett problem. Men förstår inte varför höglandsbor är sånna varghatare. För här finns ju egentligen ingen varg. Ska vi tänka som du gör så borde vi ju vara rädda för lejon med.

  1. ja eller grisar som hemsöker gamla stackars försvarslösa labradorer som lämnats ute vind för våg!

   1. på tal om varghatare, ja har aldrig nämnt att jag är varghatare, varg ska få finnas helt klart, gärna här oxå så länge dom beter sig naturligt och är skygga o håller sig ifrån människor som vargar gör, men när dom springer i samhällen o plockar sällskapsdjur, de kan knappast ses som ett naturligt beteende eller?

 18. Ni stadsbor har ju ingen uppfattning om hur det känns för bönder och jägare att ha varg på sina marker. Dom vargarna som finns i länet är säkert inplanterade i hämlighet i från djurparker och det är kanske därför dom inte kan fälla vilt och tar tamdjur istället

Kommentarer avstängda