Jönköpings län

Vargmassaker – 21 får döda

21 får dödades under natten till idag hos en lantbrukare i Hestra, Gislveds kommun. Fårägarna misstänker att en varg bitit ihjäl djuren.

Varg. Foto: länsstyrelsenEn fårägare i Hestra fick sitt livs chock när han kom ut i fårhagen idag söndag morgon. Av 25 djur var 21 döda eller så allvarligt skadade att de måste avlivas senare.
”Vi är bedrövade”, säger en granne till Svt Smålandsnytt och berättar att fårhagen var inhägnad med elstängsel och skyddad också av en damm. Trots det ska vargen ha kunnat ta sig in för att genomföra en massaker.
Länsstyrelsens inspektörer ska undersöka djuren under dagen.
Länsstyrelsen har tidigare gått ut med att ett antal vargar troligtvis bor i trakterna av Skillingaryd.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

7 Comments

  1. Skicka ut jägarna på lite skyddsjakt för sånt här ska vi inte ha i detta land, varje varg kostar flera miljoner om året då har vi råd att skicka alla som gillar varg till ryssland för att titta på dom.

  2. Detta är vad lst vill ha tydligen , vad blir det härnäst småbarn på väg hem från skolan

  3. Det är nog tamhundar som är skyldiga. Men det är ju enkelt att lägga skulden på vargen. Varför skulle en hungrig varg döda mer än ett får för att äta sej mätt?

  4. I hägn/hage dödar vargen ofta fler än vad den behöver. Även vanliga hundar kan också agera så när det handlar om djur i hage. Nu har jag dock funderat på om detta är en sk. utplacerad djurparksvarg eftersom Borås Djurparks bilar har synts till då och då. Säger ju självt att den inte har den naturliga skyggheten då.

Kommentarer avstängda