Ekonomi Höglandet Nässjö Toppnyheter

VÄRLDSFÖRETAG till Nässjö – många nya jobb

Ett av Sydkoreas största logistikbolag satsar i Nässjö, enligt uppgifter från NNAB.

Pantos Logistics etablerar centrallager för däck av märket Hankook Tires – en satsning som skapar 15 nya jobb i Nässjö kommun.

I januari kommer Pantos Logistics att vara igång i Nässjö. Företaget, som är en del av LG International Group, kommer att hyra 12 000 kvadratmeter på Telegatan för lagerhålla däck som sedan distribueras till verkstäder över hela Sverige.

– Nässjö har det perfekta läget för oss. Det är väldigt nära till E4:an vilket gör det smidigt att ta emot och distribuera gods vidare. Framöver vill vi också transportera gods via järnvägen. , säger Reo Kim, platschef för den nya enheten i Nässjö, i ett pressmeddelande.

Nässjö Näringsliv hjälper Pantos Logistics att hitta leverantörer och samarbetspartner till den nya enheten i Nässjö. Även Business Sweden, som är en sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden vars uppdrag är att attrahera utländska investerare, stöttar i satsningen och likaså Arbetsförmedlingen och Nässjö kommun.

– Det är mycket glädjande att Pantos Logistics har valt att satsa i Nässjö. Det bevisar att Nässjö har värdefulla kvaliteter för företag inom logistiksektorn, säger Claes Johansson, VD på Nässjö Näringsliv.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook