Ekonomi Jönköping Småland

Världskänd smålänning köper in sig i lokalt bolag


Västervikaren och musikern Björn Ulvaeus har genom sitt bolag Rappok Förvaltning Holding AB förvärvat 20 procent av aktierna i Bankerydsbaserade järnvägsföretaget Nordic Re-Finance AB.
”Jag tror att detta kan bli en av mina roligare investeringar”, säger Ulvaeus i ett pressmeddelande.

Bankerydsföretaget Nordic Re-Finance sysslar med uthyrning av spårburna fordon i Sverige och Norge. I somras köpte bolaget 40 lok från godstågsbolaget Green Cargo AB. Som ett led i den fortsatta expansionen har Björn Ulvaeus köpt in sig i bolaget.
”Jag har alltid varit barnsligt förtjust i tåg och när jag fick se den historiska utvecklingen i Nordic Re-Finance och ledningens planer för framtiden blev jag inte bara imponerad, det kändes som om en pojkdröm skulle kunna förverkligas. Så jag frågade om jag fick köpa in mig”, säger Björn Ulvaeus som redan är delägare i Mariannelundssatsningen på en Barnfilmby.
Nordic Re-Finance AB omsatte ifjol 22 miljoner kr, gick med 10 miljoner i vinst och hade tillgångar på 56 miljoner kr.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook