Toppnyheter Vetlanda

Varning 2017: ”Vetlanda är på väg att glömmas bort”

”Vetlanda är på väg att glömmas bort. Rapporterna är obehaglig läsning för oss. Vi har inte råd att förlora mer arbetskraft”, skriver Vetlanda kommuns kommunalråd Henrik Tvarnö (s) i en nyårshälsning till statsminister Stefan Löfven.

”Du får inte glömma kommunikationer i form av järnvägsförbindelser och då inte enbart snabbtågsplaner. Kommuner som Vetlanda är på väg att glömmas bort i den stora planeringen. Vetlanda är en expansiv kommun Vi ligger i Sverige-toppen när det gäller att hantera plan- och bygglovsärenden, vi bygger bostäder som aldrig förr, och ett flertal nya företag vill etablera sig hos oss, även handeln går riktigt bra”, skriver Tvarnö i sin nyårshälsning till statsministern, en hälsning som han också offentliggjorde på facebook.

Tvarnö är orolig över den fallerande tågtrafiken till Nässjö C och vad som kommer hända när snabbtåget kommer.
”Vi är beroende av en fungerande pendeltrafik med tåg till Nässjö och Jönköping för att ta oss vidare ut i landet. Som det är nu känner vi oro för hur regionen ser på detta”, säger Tvarnö och vädjar till regeringen att titta på följder för orter som Vetlanda om det inte blir någon bra pendeltrafik i framtiden.

Integrationsfrågan är också mycket viktig för Vetlanda, anser Tvarnö.
”Vi behöver också kraftfullt stöd i vårt integrationsarbete. Det är där den nya arbetskraften finns och den behövs. Vi har inte råd att förlora mer arbetskraft till storstäderna. Trendrapporterna är obehaglig läsning för oss alla på landsbygden”, skriver Henrik Tvarnö och bjuder hem Löfven och andra ministrar till Vetlanda för ett besök under året.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook