Varning – du kan bli vräkt | Höglandsnytt
Höglandet Jönköpings län

Varning – du kan bli vräkt

Fler hyresgäster i Jönköpings län blir uppsagda och fler ärenden hamnar i domstol, enligt uppgifter från Hyresgästföreningen.

– Vi har märkt att klimatet på bostadsmarknaden har blivit hårdare, hyresvärdarna vet att de kan få nya hyresgäster. Samtidigt är hyresgästerna mer beroende av sin hyresvärd eftersom det är så svårt att hitta något nytt, säger P-G Nyström, chefsjurist på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

En hyresgäst har i normala fall besittningsskydd, vilket innebär att hyresgästen har rätt att bo kvar i sin bostad och att det krävs sakliga skäl för att bli uppsagd och det går alltid att protestera mot en uppsägning. Hyresvärden måste då gå till domstol och bevisa att det finns tillräckligt starka och sakliga skäl för att hyresgästen ska tvingas flytta.

– Den stora bostadsbristen har gjort att många hyresvärdar idag har en lägre toleransnivå gentemot sina hyresgäster och är snabbare än tidigare på att skicka uppsägningar. Samtidigt är folk väldigt rädda för att förlora sin bostad eftersom de vet att det är så pass svårt att hitta en ny, säger P-G Nyström.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook