Aneby Ekonomi Eksjö Höglandet Hultsfred Jönköping Jönköpings län Nässjö Sävsjö Toppnyheter Tranås Vetlanda Vimmerby Ydre

VARNING! Fortsatt mycket stor vattenbrist på Höglandet

Torkan är inte slut. Det råder brist på grundvatten på Höglandet. Nivåerna är mycket under det normala, enligt Sveriges geologiska undersöknings senaste rapport.

Grundvattennivåerna i de små magasinen är under eller mycket under de normala för årstiden i stora delar av Götaland. De stora magasinen har nivåer under de normala i nästan hela landet.

I de små magasinen är grundvattennivåerna sedan föregående månad oförändrade eller svagt sjunkande i stora delar av landet. Höstregnet som normalt fyller på de små magasinen har i stort sett uteblivit i nordöstra Götaland, redovisar SGU.

När det gäller de stora magasinen är nivåerna under de normala för årstiden på Höglandet. I områden med låga grundvattennivåer kan grävda brunnar sina och bergborrade brunnar få problem med saltvatteninträngning. Beroende på lokala förhållanden kan den kommunala vattenförsörjningen påverkas, varnar SGU.

Av: Redaktionen, redak[email protected] Gilla oss på Facebook