VARNING i SÄVSJÖ: Risk för människors hälsa | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet Sävsjö Toppnyheter

VARNING i SÄVSJÖ: Risk för människors hälsa

Mögel. Vatten. Fukt. Ingen spis. Trasiga dörrar och kallt. Nu har politikerna i Myndighetsnämnden i Sävsjö kommun fått nog. En fastighetsägare hotas med vite om inte lägenheterna fixas till.

I april utfördes en gemensam inspektion där brandsäkerheten, byggnadstekniska områden samt hälso- och miljöaspekter kontrollerades på en hyresfastighet i Sävsjö. Under besöket undersöktes alla fem lägenheterna i fastigheten.

”Under inspektionen upptäcktes brister på alla kontrollerade områden och i underhåll och skötsel av fastigheten, vilket kan medföra olägenheter för människors hälsa och miljö”, konstaterar myndighetsnämnden.

Ett Sävsjöföretag som äger kåken måste nu ta bort möglet och laga fuktskador, fixa ventilationen, laga rutor och dörrar som är trasiga och inte går att stänga, reparera en trasig spis och installera en köksfläkt och ta reda på varför det samlas vatten i källaren.

Åtgärdas inte samtliga brister över sommaren förbjuds fortsatt uthyrning av lägenheterna som bostad. Förbudet är förenat med ett vite på 100 000 kronor, meddelar myndighetsnämnden.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook