VARNING: Körde ihjäl kvinna – man är på flykt undan polisen | Höglandsnytt
Höglandet Jönköping Jönköpings län Nyheter

VARNING: Körde ihjäl kvinna – man är på flykt undan polisen


Hon var bara 22 år gammal. Hon skulle bara åka till jobbet. Men hon mötte 38-åringen som nyss stulit en bil och drogat ner sig. Hon omkom i krocken. Han överlevde, körde vidare, fångades in och dömdes till fängelse men är fortfarande på fri fot.

En 38-årig man dömdes för ett år sedan till fängelse i två år och tre månader för grovt vållande till annans död efter att han påtänd på amfetamin kört ihjäl en ung kvinna i närheten av Hjo vid Vättern ifjol. Mannen dömdes både av tingsrätt och hovrätt.

LÄS MER: Skulle bara åka till jobbet – ung kvinna ihjälkörd av rattfyllo

Olyckan inträffade en måndagsmorgon i mitten av april på lv 195 mellan Habo och Hjo. 38-åringen körde över på fel sida av vägen och frontalkrocken var ett faktum. Den 22-åriga kvinnan dog i krocken. 38-åringen klarade sig undan med brutna ben. Efter olyckan ska han ha fortsatt köra bilen en bit.

Nu kommer uppgifter som Jönköpingsposten rapporterar att mannen fortfarande är efterlyst och håller sig undan från fängelsestraff. Vissa uppgifter säger att mannen stuckit utomlands och håller sig undan. Om han håller sig undan från sitt eget samvete är oklart.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook