Varning – Krösatågen får inte köras, kan börja brinna | Höglandsnytt
Eksjö Höglandet Jönköpings län Nässjö Vetlanda

Varning – Krösatågen får inte köras, kan börja brinna

Tågtrafiken är inställd på Höglandet efter att Krösatågen belagts med körförbud. Tågen kan helt enkelt börja brinna.

UPPDATERAD: 0728, 1110
Körförbud gäller för dieseltågen som körs som Krösatåg. Det är ett allmänt körförbud eftersom det finns risk för att de kan börja brinna. Det handlar om risk för bränder i motorerna på Itinotågen. Länstrafiken har däremot endast gått ut med delar av hela informationen: att tågen är inställda p g a fordonsbrist.

Tågtrafiken från Nässjö till Eksjö, Vetlanda, Vaggeryd och Värnamo är därmed inställd och ersätts med buss. Tågtrafiken till Jönköping, Sävsjö, Växjö och Tranås/Aneby påverkas inte eftersom de banorna är elektrifierade. Också tågtrafiken med Kustpilen på stora delar av Stångådalsbanen är inställd liksom Krösatågstrafik i Kronobergs län vilket innebär att stora delar av tågtrafiken i Småland står still.
LÄS MER: Tågstopp – nästan alla tåg i Småland står stilla

Körförbudet började gälla under natten till onsdagen och gäller tills vidare. Oklart hur länge.
– Felet upptäcktes i samband med en genomgång av tågen. Ingen vagn har börjat brinna men eftersom det skulle kunna hända har det här beslutet tagits som en försiktighetsåtgärd. Vi vet inte hur lång tid det här kommer att ta. Just nu sitter ansvariga i en genomgång med leverantörer och verkstäder för att se hur vi kan lösa det, säger Peter Larsson, enhetschef vid Transdev som kör Krösatågen, till TT under sena onsdagsförmiddagen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook