Höglandet Jönköping Jönköpings län

VARNING: Trafikkaos – kör inte på rv 40!

Nu är det dags igen. Påsk betyder fossilgalningar i stan med fylla, våld och igenkorkade vägar.

I samband med påskhelgen och motormässan på Elmia brukar trafiksituationen i och runt Elmia, A6 och Jönköping i allmänhet bli kaosartad.

I år befarar polisen ännu värre situation än normalt med tanke på väglaget och risken för halka. Busstrafiken påverkas genom långa köer och begränsad framkomlighet, varnar länstrafiken.

Det kommer att bli svårare att ta sig fram i staden, framförallt på långfredagen och påskafton. Även de större tillfartsvägarna, som E4 och riksvägarna 26, 40 och 47, kommer att påverkas.

”Har du möjlighet, lämna bilen hemma och gå, cykla eller åkt kollektivt istället”, säger Fredrik Lindfors, kommenderingschef för polisens insats under motormässan.

Polisen vill också uppmana trafikanter i södra Sverige som blott tänkt passera genom Jönköping under helgenatt om möjligt välja andra vägar för att slippa passera genom Jönköping och Huskvarna på E4an och rv 40.

– Kan man undvika att åka igenom Jönköping under långfredagen och påskafton så är det att föredra. Risken är stor att man blir sittandes i bilkö och resan tar då betydligt längre tid än vad det tar att köra en kanske något längre väg, säger Fredrik Lindfors.

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook