Aneby Höglandet Småland Tranås Vetlanda Ydre

VARNING VARNING – Efter blodet vill han ha marmelad, minister kommer till Höglandet

Han var i Åseda nyligen och blev glad över att få se blod tillredas i en fabrik. Nu kommer landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (s) tillbaka till Höglandet.

På måndag den 23 april är landsbygdsminister ute på Sverigeresa igen. Denna gång kommer landsbygdsministern att besöka Ödeshög och Kisa och Aneby.

Sedan i början av 2017 har landsbygdsminister Sven-Erik Bucht besökt ett stort antal kommuner i landets samtliga län för att få sig en bred bild av de lokala landsbygdsförhållandena genom att träffa lokala företagare, medborgare och politiker.

I Ödeshög besöker landsbygdsministern Särtshöga vingård för att titta på verksamheten som består av restaurang, bed & breakfast och produktion av cider, must och mousserande vin.

Hos företaget Hargodlarna på Hargs gård strax i närheten av Kisa kommer Sven-Erik Bucht att få provsmaka en mängd olika marmelader och syltar som företaget tillverkar av lokala bär.

Avslutningsvis deltar landsbygdsministern på ett öppet möte i Aneby för att diskutera landsbygdens förutsättningar och berätta om regeringens landsbygdspolitik.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook