Debatt Opinion

Vårpropositionen bekräftar ett misslyckande

Socialdemokratiske riksdagsledamoten Peter Persson är inte dugg imponerad av vårpropositionen som regeringen avlämnade under måndagen till riksdagen. Vårpropositionen bekräftar ett misslyckande, konstaterar riksdagsmannen från Jönköpings län i ett pressmeddelande/debattinlägg.

Peter Persson (s) är inte nådig i sin kritik. Regeringens ekonomiska politik gör honom beklämd. Inte minst ur ett lokalt perspektiv.
Regeringens brist på åtgärder har åsamkat Jönköpings län stora förluster i investeringar i infrastruktur, utbildning och en aktiv näringspolitik. Samtidigt bekymrar han sig över färdriktningen. Alliansen målade upp storslagna visioner. Resultatet har i praktiken inte blivit speciellt smickrande. Den borgerliga regeringen vann valet 2006 på tydliga löften om jobb och full sysselsättning. Snart sex år efter regeringsskiftet kan det konstateras att arbetslösheten är högre och enligt regeringens egna prognoser fortsätter ökningen. Det är närmast tragiskt att höra regeringen skylla ifrån sig och inte ta sitt eget ansvar, avslutar Peter Persson.

Socialdemokraterna, Jönköpings läns partidistrikt

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook