Ekonomi Höglandet Jönköpings län Nyheter

Varslen fortsätter – arbetslösheten rekordökar – nästan 10 % i Nässjö

Arbetslösheten i Jönköpings län stiger mest i hela Sverige och ligger nu på 7,8 procent. Högst är arbetslösheten i Nässjö, lägst i Sävsjö och Eksjö.

Tillsammans med Kronobergs län har arbetslösheten ökat allra mest i Jönköpings län det senaste året, visar senaste statistiken från Arbetsförmedlingen.

Under december varslades 344 personer om uppsägning i länet. Totalt under 2012 varslades 3 269 personer. 60 procent av dessa personer arbetade inom tillverkningsindustrin som är dominerande i länet.

På ett år har arbetslösheten gått från 7,0 procent till 7,8 procent i länet.

Den välmående Jönköpingsförorten Habo har lägst arbetslöshet men bland vanliga kommuner har Sävsjö och Eksjö kommuner fortsatt den lägsta arbetslösheten i länet med 7,2 procent. Högst i länet är arbetslösheten i Tranås (o,9 procent) och Nässjö med 9,8 procent.

Nässjö är den kommun där arbetslösheten ökat mest senaste året, 1,6 procentenheter, men ökningen har också varit mycket stor i Eksjö kommun, 1,1 procentenheter. I Sävsjö är arbetslösheten oförändrad jämfört med för ett år sedan.

[Redaktion]

[adrotate banner=”53″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Ja och AF vill att Arbetslösa ska söka 1-10 eller fler jobb i veckan.. Fy fan vad Patetiskt!! Har en Granne som är Murare, han sökte till Ortopeden i Eksjö. Men tyvärr så var hans utbildning inte av den karaktären som fodrades. Men han visade upp sin Ansökan ditt på AF, och hon säger det begriper du väl att du inte kan få ett sånt jobb…. Men det ska sökas 1-10 Jobb i alla fall i veckan enligt AF… Hur sjukt låter inte det!

  2. En snabbt stigande arbetslöshet där varslen står som spön i backen, en invandring som aldrig setts maken till historiskt sett, en ökande psykisk ohälsa hos ungdomar som inte ser någon ljusning eller anledning att studera. Hur bemöter sittande regering detta? Mitt svar; inte alls. De kan nog ta bort luftkonditioneringen i Rosenbad, det har aldrig rullats så mycket tummar som nu.

Kommentarer avstängda