Debatt

Vassa pennor, kluvna tungor kännetecknar högerföreträdare

Lars- Anders Eriksson må ha en vass penna men den kluvna tungan visar på att man bör vara ytterst observant på budskapet. Den vassa pennan tycks helt befriad från helhetssyn och den kluvna tungan skapar otrygghet för omgivningen.

Som socialdemokratisk riksdagskandidat inför valet den 19 september följer jag nogsamt såväl riks, landstings som kommunpolitiken i vårt län. Jag gör det genom att lyssna in lokala politiker liksom de många hängivna välfärdsarbetare som utför de många sysslor som samhällsmedborgarna önskar och som politiken skapar förutsättningar för.

 

Det är inte svårt att förstå den frustration som många känner när man läser högerpolitikers förslag och ser konsekvenserna av dem i reell verksamhet.

 

Det är heller inte svårt att se utvecklingen i Vetlanda som lite symptomatisk för vad konsekvenserna blir av högerpolitik. När ambitionen om skattesänkningar, mest till de redan välbeställda, står över välfärdsutveckling så skapar man ett delat Sverige. Detta är precis vad som nu sker genom den politik som Lars- Anders Eriksson talar sig varm för.

 

De nya Moderaterna förvandlades omedelbart efter valet 2006 till samma gamla högerparti som man alltid varit. Politiken känns igen även om den paketeras i fluffiga och lyxiga försändelser. Ambitionen är solklar. Allt det som demokratin tagit ifrån de redan starka i samhället skall nu återtas och två tredjedelssamhället återskapas.

 

Det är en omodern politik som växer fram och som skall möta alla framtidens nya utmaningar.

 

Lars-Anders Eriksson må ha en vass penna men trovärdigheten i det han skriver står långt bortom den verklighet som vanliga löntagare och inte minst välfärdsarbetarna dagligen ser.

 

GÖTE WAHLSTRÖM (S)

Bankeryd

Riksdagskandidat för Socialdemokraterna

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook