VBK föll ”hedersamt” – sist i tabellen

Förlust med hedersamma 4-5 (1-3) mot Edsbyn. Men nu är Vetlanda BK sist i elitserien i bandy. Nu säger inte siffrorna specielllt mycket. Med tanke på andra halvleks spel så var egentligen aldrig VBK nära att störa serieledande Edsbyn.

Björn Einarsson gav annars laget ledningen med 1-0, men Edsbyn kunde vända till 1-3 i första halvlek. 1-3-målet för övrigt gjort i slutsekunden före halvtidsvilan.Daren Richardson gjorde sedan något så ovanligt, med VBK-ögon sett, som mål på hörna. Trots 2-4 kunde VBK på nytt göra en reducering på hörna då Andreai Morokov på retur slog in Daren Richardsons nästa hörna. Så i näst sista matchminuten fick Edsbyns Pär Thörnberg öppen gata genom VBK-försvaret och gjorde 3-5. Det hjälpte inte att Björn Einarsson, som missade en straff i första halvlek, styrde in 4-5 i den absoluta slutsekunden.VBK var ett slaget lag.Klart bäste VBK-spelare för kvällen var amerikanen Daren Richardson. I övrigt höjde sig ingen över mängden.Men inte nog med det. Tillberga besegrade Gais med klara siffror vilket nu gör att VBK ligger sist i serien. Lägg därtill att IFK Vänersborg spelade oavgjort på bortaplan mot Sandviken så var detta ingen munter fredagskväll för VBK.VBK möter i nästa match Kalix på bortaplan. En mycket ödesmattad match som avgörs annandag jul. Då lär vetaranen Stefan Norden dyka upp i VBK-dressen på nytt. I kväll satt han på läktaren i Sapa Arena.