VBK föll hemma borta mot Broberg

Vetlanda BK:s möte mot Broberg i Oskarshamn blev ingen höjdare. Vare sig resultatmässigt eller publikmässigt. Drygt 500 åskådare såg VBK förlora med 5-8 (2-5).

Med all säkerhet var detta sista gången VBK förlade en hemmamatch till annan ort.

De återstående hemmatcherna, Haparanda redan nu på fredag, IFK Kungälv och Edsbyn, kommer att spelas på Tjustkulle och när väl Sapa Arena står klar nästa säsong lär VBK stanna där.

I mötet mot Broberg hamnade man snabbt i ett 1-5-underläge efter det att Tomas Knutson kvitterat till 1-1 på en hörna. Då tog VBK timeout, men den hjälpte föga. Broberg gjorde också 1-5 innan Knutson på nytt kunde reducera strax före pausen.

I andra halvlek drog hälsingelaget ifrån till 1-5 inom loppet av en minut och matchen var givetvis förlorad. Jesper Jonsson x 2 samt Patrik Gustafsson putsade dock till siffrorna något, men VBK var aldrig i närheten av poäng:

”Vi kontrollerar matchen från början till slut och jag hade nog egentligen väntat mig mer av Vetlanda”, säger Brobergs Daniel Jonsson..

IFK Kungälv vann sin match mot Tillberga borta och närmar sig liksom Sirius nu VBK.

Kungälv kommer givetvis också att besegra slagpåsen för säsongen, Boltic, i sin nästa match. Därmed ser möjligheten ut att stanna kvar på slutspelsplats ut att bli en tuff uppgift för VBK. Laget ska nog i första hand sikta in sig på att hamna på plats nio eller tio vilket ger fortsatt spel i elitserien nästa säsong.

Laget har för övrigt släppt in 17 mål på de två senaste matcherna (Tillberga respektive Broberg) så försvarsmässigt finns en del att jobba med.