VBK föll men pressade Sandviken

Sandvikens AIK är – enligt bandyexpertisen – tillsammans med Hammarby storfavoriter att spela SM-final i bandy i mars. Samma expertis ser Vetlanda BK som ett bottenlag.

I kväll var VBK ett missat straffslag och en 3-0-ledning från att ta poäng av SAIK i Göranssons Arena.Det var många som höjde på ögonbrynen efter VBK:s premiärseger mot Broberg.Och säkert gick betydligt fler ögonbryn upp efter 33 minuters spel mellan Sandviken och VBK.Då hade ryssen Konstantin Aklestin och amerikanen Daren Richardson givit VBK ledningen med 3-0 genom två respektive ett mål vardera!Nu har dock SAIK en värvad målspruta från VBK i laget i Christoffer Edlund. Han såg på egen hand till att via två straffslag och ytterligare ett mål göra ställningen till 3-3 i halvlek.I inledningen av andra halvlek gav dock Anatoly Suzdalev återigen VBK ledningen och den stod sig till 73.e matchminuten då SAIK fick sin tredje straff för kvällen. Och för tredje gånge förvaltade Edlund den på bästa sätt – sett med SAIK-ögon.Då ska det noteras att VBK fick ett straffslag i 58:e matchminuten slagen av Björn Einarsson som emellertid inte hade samma lycka med sig.4-4 stod sig sedan till 86:e minuten då Linus Forslund avgjorde genom att göra 5-4 till hemmalaget.VBK hade därmed skakat om SM-guldfavoriten ordentligt.På lördag eftermiddag väntar nästa match för VBK. Då är det Tillberga som kommer till Sapa Arena. Västeråslaget förlorade med hela 0-8 mot nykomlingen Kalix i kväll.