VBK föll mot ryska Trubnik i träningsmatch

När Vetlanda BK mötte det andra ryska laget, Uralskij Trubnik, som för närvarande befinner sig i Vetlanda på träningsläger, blev det förlust med 3-7 (2-1). I måndags mötte VBK det ryska laget Staret och vann med 7-4.

Mot Uralskij Trubnik såg man också ut att gå mot seger. Man tog ledningen med 2-0 och hade bud på betydligt fler mål. Istället kunde ryssarna reducera till 1-2 före halvtidsvilan.Och så avgjordes matchen under de första tio minuterna av andra halvlek då Uralskij Trubnik gjorde 2-2, 2-3 och 2-4 och senare dessutom 2-5 .VBK reducerade till 3-5 genom tvåmålsskytten Konstantin Aklestin, men ryssarna gjorde ytterligare två mål.För VBK:s tredje mål svarade Joakim Andersson.I VBK saknades fortfarande backarna Viktor Törner och Philip Lennartsson samt Andreas Lysell.Nästa match för VBK är på söndag då man på nytt möter Start.