VBK föll trots kanonmatch

Vetlanda BK gör säsongens bästa insats mot seriesuveränen Hammarby. Men med en blandning av ineffektivitet och otur förlorar man mycket orättvist med 1-2 (1-1) inför säsongsbästa 1636 åskådare i Sapa Arena. I mötet mot Hammarby var det inte svårt att tycka synd om de gulsvarta.
Man spelade stundtals en frejdig bandy och ett stabilt försvarsspel.
Björn Einarsson kunde också ge VBK ledningen med 1-0 sedan han tagit ner Daren Richardsons lyft.
Hammarby kvitterade dock till 1-1 innan halvtidsvilan och så långt var det ganska jämnt spel.

I andra halvlek blev Philip Lennartsson utvisad då han gjorde, vad de mesta tyckte var, en klockren brytning och med honom på botbänken gjorde Hammarby 1-2. Ett mål som skulle visa sig bli det sista i matchen.
Men hade det funnits någon rättvisa i bandyvärlden hade BK gjort både 2-2 och 3-2.
Mest minns man Daren Richardsons ribbskott samt i övrigt alla målchanser hemmalaget hade i andra halvlek.
Och om inte Fredrik Rinaldo skulle haft straffslag så borde han haft minst frislag just utanför straffområdet men inte heller domsluten hade VBK med sig den här kvällen.

Istället kunde Hammarby bevara sin långa svit av vinstmatcher, nu elva.
Men spelar VBK så här i de övriga matcherna finns ingen risk att titta nedåt i tabellen.
Den här kvällen var man klassen bättre än Stockholmslaget.
Bäst var de båda 19-åringarna Pontus Blomberg och Joakim Andersson, men det var egentligen ingen som föll ur ramen.