VBK fortfarande utan bortapoäng

Vetlanda BK var mycket nära att ta sin första bortapoäng på fredagskvällen. Men på tilläggstid, och med bara en halv minut kvar att spela av matchen, gjorde IFK Vänersborg 4-3 (2-3).

Därmed är fortfarande VBK utan poäng på bortaplan. Man har tidigare förlorat mot fjolårets SM-finalister Sandviken och Bollnäs.Den här matchen avgjordes i 91:a minuten sedan hemmalaget fått ett frislag som det sedan blev retur på där Mikael Ohlsson höll sig framme.Annars började VBK matchen bra då man tog ledningen med 2-0 efter mål av Andrei Morokov och Joakim Andersson.Vänersborg reducerade och kvitterade innan Björn Einarsson i 37:e matchminuten kunde göra 3-2 sedan han rundar hemmamålvakten. Bland det sista som hände i första halvlek var en straff till Vänsreborg som Jonas ”Skorven” Persson räddade till en resultatlös hörna.I början av andra halvlek kvitterade ändå Vänersborg ytterligare en gång och 3-3 stod sig alltså nästan, nästan tiden ut då efterföljden av det olyckliga frislaget hittade in bakom VBK-målvakten.Nästa match för VBK:s del blir på tisdag kväll då Villa-Lidköping, med bland andra forna VBK:arna Patrik Gustafsson och Tim Persson i laget, kommer till Sapa Arena.En match som för övrigt sänds på TV4 Sport.