VBK genrepade med vinst inför seriepremiären

Det blev seger för Vetlanda BK med 4-3 (2-2) i genrepet inför elitserien, som startar om exakt en vecka. Ryska Sibselmash Novosibirsk slogs tillbaka i Sapa Arena.

Det ryska laget är i Sverige på träningsläger och har bland annat förlorat med 1-6 mot Vänersborg.Och det blev alltså förlust mot VBK också, men VBK avgjordeförst i slutsekunden, när lagkaptenen Björn Einarsson satte 4-3 på straff.Det var samme Einarsson som gjorde 1-0 sju minuter in på matchen efter hörna. Därefter blev det ganska händelsefattigt tills att en målexplosion drog i gång. Inom minut 35 till 37, gjordes tre mål och plötsligt var ställningen 2-2. VBK:s målskytt var Anatoly Suzdalev.Ryssarna fick ett gyllene läge att glöra 3-2 i sista sekunden av första halvlek, men satte en straff utanför mål.Sibselmash skulle ändå få sitt 3-2-mål vilket föll i 59:e minuten då VBK-målvakten Jonas ”Skorven” Persson släppte en retur med benskydden.Björn Einarsson skulle dock bli tremålskytt innan kvällen var över. Han gjorde både 3-3 och så då 4-3 i slutsekunden på straff.Strax dessförinann hade Anatoly Suzdalev stor show då han drog halva det ryska laget, men misslyckades med att i ett friläge göra mål.Segern var mycket rättvis eftersom VBK tog över allt mer ju mer matchen gick.Nästa match VBK spelar är kommande fredag då man tar emot Broberg Söderhamn i Sapa Arena då det är dags för elitseriepremiär.