VBK krossade Örebro hemma

Ner som en pannkaka – upp som en sol. Efter den mediokra insatsen mot Tranås i kvalpremiären krossade Vetlanda BK nästa motståndare, Örebro i Sapa Arena. VBK vann med hela 9-1 (5-1).

Inför 715 åskådare fick VBK därmed åter hedern i behåll.
Och man tog tidigt tag i matchen målmässigt.
Redan innan klockan slagit 12 minuter hade VBK gjort 4-0. Nu genomförde man också matchen med en helt annorlunda taktik. I stället för att backa hem tryckte man upp laget i defensiven. Lägg därtill att Örebros målvakt, tillika lagkapten, Jacob Claesson, hade en nattsvart inledning.
Det blev också 5-0 innan Örebro kunde reducera innan halvtidsvilan.

I andra halvlek fortsatte VBK dominera och innan matchen var slut hade hela åtta spelare presenterat sig i målprotokollet. Den enda tvåmålskytten i matchen var Jesper Jonsson.
I övrigt gjorde Joakim Andersson, Pontus Blomberg, William Sjöberg, Björn Einarsson, Antony Suzdalev, Andreas Lysell samt Viktor Thörner mål. Den senare, backen Thörners, mål var matchens första och tillkom efter en besynnerlig hörnvariant.

I den andra matchen vann Ljusdal över Tranås med 7-4 efter det att Ljusdal varit i halvtidsledning med 7-1.
VBK och Ljusdal möts för övrigt på söndag eftermiddag i Sapa Arena.