Vetlanda BK ledde men tappade vinst i sista minuten

I en storartad insats mot svenska mästarna ledde Vetlanda BK nästan hela matchen men Sandviken lyckades göra två mål och kvittera på övertid.

Vetlanda BK var på väg mot något otippat och stort och ledde både med 1-3, 2-4 och 3-5.
Vetlanda BK fortsätter att överraska bandysverige!
På fredagskvällen spelade man 5-5 (1-3) i bortahall mot Sandvikens AIK och där SAIK kvitterade på tilläggstid.

Efter 2-2 borta mot Gais och seger mot Västerås senast överraskar alltså VBK igen.
Och man gör det dessutom utan nyckelspelare som Fredrik Rinaldo (familjeskäl), Philip Lennartsson (avstängd) och Björn Einarsson (skadad).
Och det kunde blivit seger.
VBK ledde nämligen med 3-1 i paus och med 5-3 med bara fem minuter kvar att spela.
På övertid smällde forne VBK-spelaren Christoffer Edlund in 5-5-målet framspelad av Johan Löfstedt.
Vid SAIK:s första mål var det ombytta roller då Löfstedt nätade.
Då hade redan Andreas Lysell givit VBK ledning. Redan efter 31 sekunder tog smålänningarna ledningen med 0-1.

Noterbart är att VBK på de elva senaste mötena mot SAIK förlorat tio matcher och spelat en oavgjord. Nu dubblas den sista siffran.
Övriga VBK-mål mot SAIK gjordes av Antatoly Suzdalev 2, Jesper Jonsson och Joakim Andersson.

Nu närmast väntar två hemmatcher på VBK.
På onsdag tar man emot IFK Kungälv i Sapa Arena och  lördagen därpå Ljusdal.
Två viktiga matcher men där man alltså kommer till spel med fyra överraskande poäng.

Av: Leif Hedberg, [email protected]