Lysell räddade oavgjort för VBK i bandypremiären

Vetlanda BK lyckades rädda oavgjort i sista minten mot GAIS när elitserien hade premiär ikväll onsdag. Andreas Lysell blev matchhjälte

Andreas Lysell har fått hela försäsongen spolierad  på grund av skada.
Det hindrade honom ändå inte från att bli poängräddade på tilläggstid då Vetlanda BK tog en poäng borta mot Gais i bandypremiären.

Lysell kvitterade till 2-2 i matchens 91:a minut. En minut senare var matchen slut…
Matchen, som spelas i Surtes inomhushall och inför knappa 500 åskådare, började också bra för VBK då amerikanen Daren Richardson satte 0-1 på en hörna i femte minuten. Förra säsongen var hörnskyttet under all kritik för VBK men nu small det alltså direkt.
Gais skulle inte kvittera förrän i slutet av första halvlek genom Tony Eklind.
VBK-fostrade Eric Claesson, lillebror till mer kände Jonas, såg ut att bli matchhjälte för sitt Gais då han gjorde 2-1 i 67:e minuten framspelad av Magnus Muhren. Och så hade blivit fallet om matchklockan stannat på 90 minuter.
Men så inföll då tilläggstiden då Lysell höll sig framme och räddade en premiärpoäng till VBK.
Nästa match för VBK är redan på fredag då man tar emot Västerås i Sapa Arena.

Av: Leif Hedberg, [email protected]