VBK segrade klart i invigningsmatchen

I Svenska Cupen gick Vetlanda BK bet på att besegra allsvenska Gripen och elitserienykomlingen Gais. Men när det väl blev invigningsdags av Sapa Arena besegrades rättvist vice svenska mästaren Hammarby med 5-3 (2-0).

Det blev en riktig klang- och jubelföreställning för VBK. En i princip fullsatt Sapa Arena fick se VBK göra en mycket gedigen insats. Ändå kunde Hammarby varit i ledning med 3-0 tidigt i matchen.De första minuterna var det nämligen spel mot ett mål, VBKs, men några fantastiska räddningar av VBK-målvakten Jonas ”Skorven” Persson, och avslutningar just utanför eller över mål, gjorde Hammarby mållöst.Och det skulle man bli ändå till matchminut 80 då Klas Nordström reducerade till 4-1 på hörna.Dit fram hade VBK:s nya öststatsprodukter presenterat sig.Konstantin Aklestin blev historisk då han gjorde första målet i den nya arenan, framspelad av Joakim Andersson. Något han också prisades för.Andrei Morokov gjorde 2-0 bara dryga fem minter senare ,vilket stod sig halvleken ut. Morokov på nytt gjorde tidigt 3-0 och i 54:e minuten var det ryskt igen genom Anatoly Suzdalev. Hammarby reducerade två gånger om innan VBK på nytt fick en historisk målskytt. Det var blott 16-årige Daniel Johansson som framspelad av amerikanen Darren Richardson gjorde 5-2 och sitt första A-lagsmål. Både den bollen och 1-0-bollen sparades för framtiden som minnen. Hammarby hann sedan med att tröstmål en gång till då Johan Östblom gjorde det andra hörnmålet för Bajen. Noterbart är att samtliga VBK-mål var spelmål.Nämnda nyförvärv gjorde mycket bra ifrån sig liksom givetvis målvakten Jonas Persson.Söndag eftermiddag spelar VBK igen då IFK Kungälv gästar Sapa Arena.