VBK skrällde mot tilltänkt topplag

Vetlanda BK lade snabbt 3-11-förlusten mot Edsbyn bakom sig. På ett regnigt och blåsigt Tjustkulle besegrade man mycket rättvist tilltänka topplaget Villa-Lidköping med 4-2 (3-1).

Knappt 650 åskådare hade sökt sig till Tjustkulle för tidernas sista hemmapremiär för Vetlanda BK. Och många önskade nog att Sapa Arena var färdigtbyggd – men så är som bekant inte fallet…

Inte minst Villa-Lidköping som inte kom någonstans med sitt spel på en svårspelad is.

Men så svårspelad som laget tycktes göra den till är frågan om den var.

Västgötarna pumpade ideliga lyror frånsett inledningen av respektive halvek.

VBK var det mest bollförande laget och då inte minst planens gigant, Fredrik Rinaldo.

Björn Einarsson gav VBK ledningen med 1-1 redan efter tre minuter innan Nässjöbördige Daniel Andersson kunde kvittera.

Den tidigare skadade Tomas Knutsson kom till spel och i mitten av första halvlek dundrade han in en högerhörna för VBK.

Nästa skott med VBK-mål som följd med stod 19-årige Jesper Jonsson med att par minuter kvar att spela av första halvlek.

David Karlsson, med ett förflutet i VBK, reducerade till 3-2i andra halvlek  innan Tim Persson, på ett nytt jätteskott, kunde spika slutresultatet 4-2.

Segern var mycket rättvis. Och det är starkt av VBK att komma tillbaka som man gjorde efter premiärsmällen i Hälsningland.

Nästa match för VBK spelas på söndag och då väntar Bollnäs. Ett Bollnäs som förlorade seriepremiären mot just Villa-Lidköping.