VBK spelade 7-7 i en historisk match

Vetlanda BK lämnade en 35-årig historia på Tjustkulle bakom sig med hedern i behåll. Man spelade oavgjort, 7-7, i tidernas sista elitseriematch mot Edsbyns IF och avslutade med att tacka den drygt 500 stora publikmassan med ett ärevarv.

Därmed har VBK:s A-lag gjort sitt på ”Kullen”. Nästa säsong väntar Sapa Arena och nu får föreningen ställa sitt hopp till U20 och U18 där framförallt det förstnämnda laget har stora möjligheter att gå till SM-final.

Men för A-laget tog alltså säsongen slut på fredagskvällen. Nu tog VBK en revansch på sig själv efter storförlusten mot Villa-Lidköping, 4-14.

Man hämtade upp ett 4-7-underläge till 7-7 under matchens åtta sista minuter. Bland annat efter två mål av VBKs för dagens bäste spelare, Jesper Jonsson.

VBK-liberon Marcus Sixtensson-Ottosson blev historisk målskytt då han gjorde 7-7-målet på hörna med några minuter kvar att spela. Kurt Petersson var för övrigt den förste målskytten på Tjustkulle i den gulsvarta dressen och Sixtensson-Ottosson den siste.

Övriga VBK-mål gjordes av Björn Einarsson 2, Fredrik Rinaldo samt Tomas Knutson.

Efter matchen valde fyra första slutspelslagen motståndare och här överraskade Edsbyn med att välja Hammarby före Sirius. Serietettan Sandviken valde Västerås.