VBK utspelat och förnedrat av Villa

0-2 efter knappt fyra minuter och 1-3 25 minuter in på matchen. Sedan var det godnatt för Vetlanda BK i elitseriemötet i bortahall på onsdagskvällen mot Villa/Lidköping.

VBK förlorade med hela 14-4 (6-3) men har faktiskt fortfarande en liten, liten slutspelschans. Det var säkert många VBK-fans som fick förhoppningar sedan Tomas Knutson först satt ett straffslag och Björn Einarsson gjort 2-0 efter knappt fyra minuters spel.Och i den 23:e minuten gjorde Knutson 3-1. Men sedan var det slut på det VBK-roliga för den här kvällen.Villa/Lidköping gick ifrån till 10-3 och strax därefter fick också Lidköpingsbon och VBK-liberon Marcus Sixtensson-Ottosson lindrigt matchstraff. Det hela slutade med förnedring, 4-14, sedan Jesper Jonsson tröstmålat för VBK. Därmed är säkert VBK:s slutspelsmöjlighet borta. Men den finns. I så fall måste bottenlaget Boltic besegrade Västerås på fredag kväll samtdigt som VBK besegrar Edsbyn på Tjustkulle i vad som annars blir tidernas sista tävlingsmatch för VBK:s representationslag på Tjustkulle.Västerås spelade nämligen 4-4 mot Sandviken och har därmed en poäng mer än VBK.IFK Kungälv förlorade också, men VBKs ras i andra halvlek innebar att Kungälv – trots förlusten – passerade VBK på bättre målskillnad. Noterbart i övrigt är att Haparanda/Torneå åkte ur eltiserien eftersom laget föll mot Edsbyn samtidigt som IFK Vänersborg besegrade Tillberga. De två senare lagen får kvala för att hänga kvar.