VBK vände 1-3 till seger mot Villa

Vetlanda BK vände ett 1-3-underläge med 20 minuter kvar att spela till seger med 5-4 (0-2) mot topplaget Villa-Lidköping. Den här kvällen fick VBK betalat retroaktivt för det fina spel man hade mot Hammarby då man orättvist förlorade med 1-2.

Segern mot Villa togs genom en mycket bra andra halvlek efter att man legat under med 0-2 i halvtid. Andreas Lysell reducerade på hörna i början av andra halvlek men Villa ökade nästan direkt på till en ny tvåmålsledning.

Därefter gjorde i tur och ordning Fredrik Rinaldo, Jesper Jonsson, Anatoly Suzdalev och Pontus Blomberg fyra raka mål. Det sista målet efter en kontring där Blomberg, som på nytt var en av isens bästa spelare, blev frispelad av Suzdalev.
Då gjorde det inget att Villas David Karlsson tilläts tröstmåla i den sjätte tilläggsminuten. Allt inför över 1400 åskådare i Sapa Arena.

Nu närmast väntar två bortamatcher för VBK. På fredag Broberg borta och på söndag Motala. Med ett spel som man presterat mot Hammarby och Villa blir ingen förvånad om VBK tar full pott i dessa matcher.

Noterbart från omgången i övrigt är att samtliga tre topplag, Hammarby, Villa och Edsbyn förlorade sina matcher på onsdagskvällen.