VBK vände underläge – önskerepris i Ljusdal

Det blev en önskerepris i Vetlanda BK:s måstematch mot Ljusdal. VBK vände på nytt ett underläge mot hälsingelaget och vann med 5-3. Precis som när lagen möttes i Sapa Arena i höstas.

[adrotate banner=”53″]

Nu tog dock VBK ledningen med 1-0 genom Björn Einarsson innan Ljusdals Tobias Björklund slog in två straffar i rad inom loppet av bara två minuter.
Det blev ytterligare en straff i första halvlek, men nu för VBK och den satte Andreas Lysell.
Björklund gjorde tidigt i andra halvlek 3-2 för Ljusdal. Men så kom då vändningen.
Efter mål av Anatoly Suzdalev på en hörnvariant samt Joakim Andersson och Lysell igen kunde VBK gå fram till slutresultatet 5-3. De två sista målen svarade Jesper Jonsson för målgivande pass.

Det rapporteras från Hälsingland vara en mycket säker och rättvis VBK-seger.
En seger som förde upp laget på lika många poäng, 18, som Sirius och Kungälv som i dag spelade oavgjort 3-3.
Sirius och Kungälv ligger just över kvalstrecket och VBK påp latsen nedanför. Det är de lagen samt Gais på 16 poäng som slåss om att slippa kvala för att hänga kvar. I viss mån kan man kanske även involvera Västerås i det gänget eftersom man just nu är inne i en djup formsvacka.
Elitserien tar nu ett tre veckor långt uppehåll på grund av VM.