VBK kvar i elitserien efter medioker insats | Höglandsnytt
Bandy Sport Vetlanda

VBK kvar i elitserien efter medioker insats

Det viktigaste: Vetlanda BK spelar i elitserien också kommande säsong. Men. Man gör det efter en fullständigt medioker insats mot Gripen som besegrades med 6-3 (5-3). VBK gick snabbt fram till 3-0 efter mål av Andreas Lysell (hörna), Andrei Morokov och Björn Einarsson. Men detta var inte alls rättvist.

Hur konstigt det än kan låta så lät elitserielaget VBK, i hemmahall, bortalaget och allsvenska Gripen nästan totalt dominera i spelet.
Det var Gripen som tryckte på i sin defensiv medan VBK backade hem och det var Gripen som hade nästan allt bollinnehav. Gripen kunde också gå från 3-0 till 3-3, men därefter blev det inga mer mål från, det för dagen vitsvartklädda, Trollhättelaget.
Istället kunde Anatoly Suzadalev göra 4-3 på en snygg genomåkning och Joakim Andersson 5-3 innan halvtidsvilan.

I andra halvlek trodde man nog att VBK skulle komma ut som ett nytt lag, men icke. Visserligen höjde man sig något snäpp, men bra – det var det inte inför fina 1375 åskådare.
Andreas Lysell kunde emellertid trycka in sin andra hörna för dagen och fastställa slutresultatet 6-3, samma siffror som VBK vann med i Trollhättan.
Totalt alltså klara 12-6. Men det borde varit mer.

Ingen spelare i VBK ska framhållas före den andra i dagens match och det måste till stora förändringar i truppen om laget ska bli bättre nästa säsong. Det blir för övrigt en säsong då inget lag åker ur serien direkt, de två sista lagen får kvala för att hänga kvar.
Men det viktiga är alltså att det blir elitseriebandyspel i Sapa Arena även i fortsättningen.
Nu kan VBK ladda för annandagsbandy mot FK Motala…

Leif Hedberg

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

7 Comments

 1. Gnäll inte Hedberg.
  Visst kunde de vara bättre men för Vetlanda som stad var detta en oerhörd viktig seger.
  Bra lag vinner även om de spelar dåligt. Tänk vilken press de hade på sig inför hemmapubliken. Gläds åt att vi även nästa säsong har ett lag i högsta divisionen!
  Nu gäller det att behålla dessa unga talanger så kommer Vetlanda att tillhöra topplagen i nästa Elittappning. Vetlanda kommer också att kunna klara Arenasattsningen ännu bättre.
  Nu gäller det att gå vidare med Sporthall och Kulturhus. Vetlanda andas framtidstro!!!!!

 2. Lars-Olof: läs om de första och sista raderna i min artikel några gånger då kanske det fastnar. Om hur jag gläds åt segern och hur viktig den var. Vad jag sedan skriver är vägen fram till nytt kontrakt. Jag pratade med många duktiga bandyexperter efter matchen och alla var överens om detta. På VBK:s officiella hemsida är Fallenius delvis kritisk till spelet och i radio Jönköping var tvåmålsskytten Andreas Lysell inte nöjd med spelet. Vad hindrar då mig från att ”gnälla”? Och jag står inte i hejarklacken som
  kanske du gör.

 3. Leif, jag delar din glädje och tro att VBK kommer att ha en fin nästa säsong att se fram emot. Jag vill minnas att du någon gång skrev om taktiken att jobba fram fasta situationer (hörnor) för ett tag sedan.
  Jag har en känsla av att VBK har fantastiskt duktiga och talangfulla spelare men att rent taktiskt finns det som kan bli mycket bättre. I början såg jag i Suzadalev en ny Lomanov eller Obuchov. Vad hände?
  Oförstånd från ledare och taktikuppläggare knäckte honom. Alla skall ju ingå i system som efterhand tog bort självförtroendet för hela laget och mot slutet vågade ingen gå över mittlinjen.
  Varje spelare är individer och det gäller att hitta rätt plats och uppgift för var och en. Se bara på Hamrén som äntligen fattat att Zlatan ska passarens roll och succén kom omgående. Detta har jag tyckt länge.
  Zlatan ska inte springa sig fördärvad när vi inte har tillgång till samma killar som han är van vid. Därför måste man ha ett “antal” system i bakfickan att ta till beroende på motstånd och dagsform.
  En annan sak som gäller framöver är att man måste träna grym fysträning för att orka med att träna. Hänvisning till Björn Borg och de fotbollsspelare som blivit proffs i Italien.
  För VBK gäller det; lägg ner is och bandy en månad sedan trappa upp en grym fysik över sommaren för nästa säsong så man orkar och kan blåsa skjortan av de andra lagen.

 4. Lars-Olof: Syzdalev blev en helt annan spelare då han bytte mittfält till forward. När det gäller fysträningen så har VBK Sveriges bästa fystränare i team Agne Bergwall (tränare för bland andra Carolina Klyft) tillsammans med In-Fa-Lin. Här finns inte mkt att förbättra. Man måste ha in en tränare med mer offensiv syn och han får med sig laget på detta -samt minst tre kvalitativa spelare på olika positioner.

 5. Bra Leif! Då litar jag på din åsikt och insikt och hoppas att de som bestämmer tar till sig av ditt råd! Du har mitt fulla stöd inför nästa säsong!
  Man måste våga frammåt. Som Gösta Bohman sa; Fega pojkar får inte sova hos vackra flickor!
  Lycka till VBK

Kommentarer avstängda