VBK vann hemmapremiären

Obesegrade. Vetlanda BK vann säsongspremiären i Sapa Arena med 3-2 över Västerås.

Vetlanda BK tog en mycket rättvis 3-2-seger mot Västerås i en match där man lyckades vända ett underläge med 0-2.
Därmed är VBK fortsatt obesegrat i elitseriebandyn.

Redan i första halvlek var VBK det bästa laget även om kanske Västerås hade något mer boll.
Målchanserna stod dock VBK för men efter en kombination av otur och ineffektivitet så kunde Västerås – orättvist – göra halvlekens enda mål.
Västerås tog också ledningen med 0-2 på hörna innan VBK inledde sin upphämtning.

1-2 gjorde Fredrik Rinaldo och han låg också bakom Anatoly Suzdalevs 2-2-mål där han på Kurre Hamrin-maner snirklade sig loss utmed kortlinjen och spelade snett-inåt-bakåt till Suzdalev.
3-2 föll med tio minuter kvar att spela. Efter en tillkrånglad situation klippte amerikanen Daren Richardson in segermålet.

Västerås lyfte nu upp vad man hade, men närmare en dubbelutvisning på VBK-spelare, där för övrigt liberon Philip Lennartsson ådrig sig sin tredje utvisning, kom inte västmanlänningarna. Lennartsson missar därmed nästa match.
VBK:s försvarspel måste hyllas speciellt. Faktum är att Västerås mål tillkom efter slarv i VBK:s uppspel.
Lite drygt 1000 åskådare såg VBK besegra Västerås i Sapa Arena.

Av: Leif Hedberg, [email protected]