VBK vann men streckdramat lever än

Vetlanda BK kunde, med andan i halsgropen, ta en mycket, mycket viktig seger mot Haparanda/Torneå med 6-5 (5-2). Detta sedan man tappat en 6-2-ledning till 5-6 och där norrbottningarna tryckte på mäktigt för en kvittering mot slutet.

Förra året tappade VBK en 5-1-ledning mot Haparanda till förlust. Och historien tycktes alltså upprepa sig.

VBK inledde matchen mycket bra och de 3-0 som i nämnd ordningTomas Knutson, Tim Persson och Johan Löfstedt gjorde innan matchuret visade tio minuter kunde tio minuter senare gott varit det dubbla.

Så bra var VBK.

Hemmaspelarna skapade massor av lägen utan att kunna göra mål.  Istället kunde gästerna göra både 1-3 och 2-3 innan på nytt VBK gjorde ett tremålsryck efter mål av Knutson och Jesper Jonsson.

Och som ett brev på posten så satte också Johan Löfstedt 6-2 tio minuter in i andra halvlek.

Men sedan var det slut på det roliga…

Nu gjorde VBK som man brukar göra då man är i ledning mot slutet av matcherna.

Man ställer upp nästan hela laget framför den egna målvakten Jonas Person och låter motståndarna skapa chans, på chans, på chans…

Vilket förde med sig att Haparanda kunde göra tre mål under de sista tio minuterna och med Patrik Gustafsson och Erik Ivarsson på utvisningsbänken fick VBK kriga till sig segern. En seger som var oerhört viktig.

Nu var det också dramatik på andra håll i Sverige.

I Västerås klippte forne VBK-spelaren Christoffer Edlund in en hörna på övertid i matchen mot Tillberga vilket betydde 5-5 och som var till fördel för VBK.

I Karlstad var dock sekunderna till nackdel för samma lag. På övertid även där kunde Sirius göra ett matchavgörande mål på Boltic.

Det innebär att kampen om de olika nedre strecken fortsätter för VBKs del.

Noterbart från matchen i övrigt mot Haparanda är att det måste varit seriens två ytterligheter som möttes.

Inte bara det att var det nordligaste respektive sydligaste laget. Det var ett VBK som mönstrade inte mindre än sju juniorer mot ett mycket ålderstiget Haparanda där flera spelare gått in i veteranåldern.

Den här kvällen visade sig dock att ungdomlig entusiasm slog ålderstigen rutin.