VBK vann rumphuggen ryssmatch

Vetlanda BK vann den sista ryssmatchen på kort tid. Uralskij Trubnik besegrades med 5-4 i en mycket rumphuggen tillställning. Efter tolv minuter slocknade lyset i Sapa Arena och kom tillbaka först efter en knapp timme.

Den nya arenan drabbades förmodligen av en barnsjukdom i inledningen av VBK-Uralskij Trubnik.Vid ställningen 1-0 till VBK och efter mål av Joakim Andersson inträffade ett strömavbrott vilket fick till följd att det var högst osäkert om matchen över huvud taget skulle komma i gång på nytt.Men det gjorde den. Dock med en betydligt sämre is.Det hanns nämligen inte med någon omspolning utan man beslutade att spela till full timme, alltså 60 minuter totalt.VBK gick fram till 3-1 efter mål av Anatoly Suzdalev och Andrei Morokov.Efter en rysk reducering till 4-2 blev det VBK-ryskt igen genom Konstantin Aklestin.Trubnik, som gjorde mål på tre fasta situationer, skulle dock hinna både reducera och kvittera innan lagkapten Björn Einarsson gjorde segermålet på straff sedan han själv blivit fälld.Därmed tog VBK revansch eftersom man förlorade det första mötet lagen mellan.Nu tar VBK spelledigt ända till 7 oktober då allsvenska Tranås står för motståndet. Laget har matchat intensivt den senaste tiden och dessutom har man haft ont om spelare.Även den här matchen fick man låna in en ryska spelare.